Puslapiai

rūgštieji krituliai + žuvis

Rūgštieji krituliai įtakos žuvies mėgėjų ateities meniu!
Kadangi tam tikroms žuvims nepatinka rūgštis, jos, na, tiesiog miršta :)

Pirmiausia tektų atsisakyti tokių delikatesų kaip vėžiagyviai ir sraigės, jie miršta
vos prie 6 Ph (o 7 yra neutralus).

Po to eitu visų pamėgtos lašišos, prie jų įeina ir suši, nes būtent lašiša jam suteikia tą skonį. Na ir upėtakiai su kuojom. Šios žuvys ištempia iki 5,5 Ph.

Mmm.. Sykai, kiršliai? Neįdomu. 5,3 Ph. Beveik su lašišom.

Ant 5 Ph - Lydekos ir ešeriai. Gan daug ištempia šie žvyniai.

Vėliausiai sąraše eina unguriai. Jie miršta rūgštingumui būnant 4,5 Ph.

Rūgštingumą įtakoja ne vien rūgštieji lietūs, dar rūgštys gali būti išplautos iš dirvožemio, ir tik tada nutekėti į vandens telkinius.

Taigi, jeigu visos valstybės taptų pramoninėm / agrarinėm, valgytumėm tik ungurius. Taip jau būtų.